Nieuw Open direct op je digibord

Nieuws
maart 25, 2022

“Wanneer ik ontspannen ben, komen de kinderen tot rust en tot leren!”

De Routines van Pascal

Sinds kort ben ik Ambassadeur van Stichting Super Chill. Ik ben werkzaam in het speciaal onderwijs en voor mijzelf en voor de doelgroep waar ik mee werk, is het uitermate belangrijk dat ik ontspannen voor de groep sta. Immers, wanneer ik ontspannen ben en een ontspannen sfeer creëer, komen de kinderen tot rust en tot leren en kan ik het beste van mezelf laten zien. En dat is wat deze kinderen dagelijks verdienen!

  • Mijn dag begint met een wandeling in alle vroegte met mijn vrouw en onze hond. Wanneer onze meiden nog liggen te slapen, is dit een heerlijk begin van de dag. Met enkel wij tweeën, onze trouwe viervoeter en de natuur die ontwaakt.
  • Wanneer ik, meestal al vroeg, op school ben, zorg ik dat de spullen klaar liggen die ik die dag nodig heb. Vervolgens neem ik een kop thee in de teamkamer waar ik mijn collega’s even kan ontmoeten voor onze dag begint.  Deze routines zorgen ervoor dat ik rustig en goed voorbereid aan mijn dag begin. Een goed begin is het halve werk!
  • Wanneer de kinderen binnen komen, starten we met een liedje. Met elkaar zingen en elkaar ontmoeten, vind ik belangrijk. De sfeer zit er dan meteen goed in en de kinderen hebben de focus bij mij en bij de instructie die volgt.
  • Wanneer tijdens de lesdag de spanning toeneemt, wanneer kinderen even afdwalen, of wanneer we gewoon even behoefte hebben na een leswisseling om te bewegen, zet ik Super Chill aan op het digibord. Samen met de kinderen maak ik een keuze waar we behoefte aan hebben. Even lekker bewegen, juist ontspannen of iets creatiefs, de keuze is reuze.
  • Aan het eind van de dag, ga ik moe maar voldaan naar huis. De routines geven mijn dag structuur en zijn daarmee heel waardevol voor mij. De genietmomenten geven glans aan mijn dag!
Pascal Ueberbach

Download de app gratis