Nieuw Open direct op je digibord

Nieuws
augustus 5, 2022

“Een tandje minder is prima!”

De zomer, voor leerkrachten altijd een race tegen de klok om, voordat de vakantie begint, in korte tijd van alles nog te regelen. Dan begint de stress al en is het goed om regelmatig pas op de plaats te nemen. Wat moet echt en wat kan nog even wachten? Probeer na elke lesdag even alleen stiltetijd voor jezelf te regelen. Hier kan je goed de Super Chill app voor gebruiken of iets anders. Dus niet meteen door racen, maar even iets om alle prikkels die er de hele dag waren en later weer komen uit te zetten. Jij moet dat zelf doen, een ander doet het niet voor jou.

Zelf probeer ik altijd in de eerste week van de vakantie naar school te gaan om dingen rustig in mijn eigen tempo af te ronden en op te starten voor het volgende lesjaar. Eerst thuis lekker rustig de dag opstarten, even zitten in de tuin en genieten van de geluiden die daar zijn. Op school is het vaak heerlijk rustig en is er soms ook even tijd om misschien met een collega te kletsen zonder haast. Dan op tijd naar huis en daar iets fijns doen. Zo’n week geeft mij rust en balans en zorgt ervoor dat ik de rest van de vakantie zo min mogelijk met mijn werk bezig ben. Pas in de laatste week ben ik weer een paar momenten op school.

In de vakantie zoek ik graag de stilte in de natuur, vooral aan het water. Ik geniet van het zomerlicht, de zomerwarmte en de geluiden in de natuur, doe rustige yoga en/of ademhalingsoefeningen eventueel met muziek. Het is fijn om, wanneer het donker is, een rustige lichtarme plek te zoeken en bij helder weer liggend op je rug naar de sterren te kijken. Opladen, energie verzamelen.

Tip: doe vooral dingen waar je blij van wordt! Parkeer werk, voorkom dat je er misschien dagelijks aan denkt of zelfs mee bezig bent. Vind je dat lastig? Plan bewust een beperkte tijd achter je bureau!

Vergeet niet: wij weten onszelf onmisbaar te maken, maar een tandje minder is ook prima! Wees lief voor jezelf, daar krijg je energie van en die neem je mee na de vakantie!

You got this!
Liefs, Marieke

Download de app gratis