Nieuw Open direct op je digibord

Wie is Super Chill?

Super Chill is een stichting die zich richt op het mentale welzijn van kinderen.

Wie is Super Chill?

Super Chill is een stichting die zich richt op het mentale welzijn van kinderen.

Onze visie

Het mentale welzijn van kinderen staat onder druk. Maar liefst 40% van de basisschoolkinderen ervaart stressgerelateerde klachten. Dit komt hun leervermogen niet ten goede. In onze snel ontwikkelende en globaliserende wereld worden skills als veerkracht, empathie, begrip van jezelf en innovatief en creatief denken bovendien steeds belangrijker. Daarom staan wij met Super Chill voor een nieuwe generatie met mentaal sterke en veerkrachtige kinderen. Zodat ze straks goed voorbereid zijn op en zin hebben in hun toekomst.

40% van de basisschool kinderen heeft last van stress

Onze missie

De druk op het basisonderwijs is enorm. De cijfers zijn al jaren serieus: 25% van de docenten ervaart structureel stress. Daarmee is het onderwijs de grootste beroepsgroep in Nederland met dit soort klachten. Plaats naast deze cijfers de groeiende groep kinderen die last heeft van toxische stress en je komt uit bij onze missie: het basisonderwijs transformeren tot een plek waar mentaal welzijn voorop staat. Dat kunnen we niet alleen. Graag inspireren we gelijkgestemden, docenten, organisaties en iedereen die zich kan vinden in onze visie tot actie.

25% van de docenten ervaart structureel stress

Ons doel

Toxische stress bij kinderen en docenten moet de klaslokalen uit! Wij willen een toekomst zonder burn-outs, depressies en overspannen jongvolwassenen. Daarom is het ons doel om nieuwe generaties veerkrachtiger te maken en beter voor te bereiden op hun toekomst. Uiteindelijk willen wij minimaal 2 miljoen kinderen bereiken. Zodat kinderen wereldwijd zich ontpoppen tot verstandige en bewuste volwassenen die vanuit verbinding een gezin, organisatie of zelfs land kunnen besturen.

Op de hoogte blijven? Vul dan je e-mailadres in.

Op naar een chille generatie

Ontmoet het Super Chill team

Samenwerken is wat we het liefst doen. Ontmoet ons bevlogen team van Super Chille mensen!

De grondleggers van Super Chill

Super Chill is een initiatief van Rituals Cosmetics en De Nieuwe Yogaschool. Johan Noorloos, eigenaar van De Nieuwe Yogaschool, werkte als leerkracht in het basisonderwijs en heeft de prestatie- en werkdruk aan den lijve ondervonden. Hij zag ook het beperkende effect van deze druk op kinderen. Raymond Cloosterman, eigenaar van Rituals, zet rust en bewustwording al jaren centraal. Met Super Chill wilden Johan en Raymond nieuwe generaties iets waardevols bieden met de kracht van yoga, mindfulness en meditatie.