Mental Health Awareness Month: versterking van jonge koppies

In de dynamische en vaak uitdagende wereld van vandaag is de mentale gezondheid van kinderen belangrijker dan ooit. Mental Health Month, gevierd in mei, is een tijd waarin speciale aandacht wordt besteed aan het bewustzijn en begrip van mentale gezondheidsproblemen. Deze maand biedt een unieke kans om de kennis over psychische problemen te vergroten, de stigma's die eromheen bestaan te verminderen en mensen aan te moedigen om hulp te zoeken wanneer dat nodig is. Super Chill heeft rustgevende en speelse oefeningen gelanceerd die speciaal gericht zijn op de mentale veerkracht en versterking van jonge koppies.
Geïnspireerd door de inzichten van vooraanstaande onderzoekers zoals Hoogleraar Levi van Dam, streeft Super Chill ernaar om kinderen de hulpmiddelen te geven die ze nodig hebben om veerkrachtig te blijven in het gezicht van uitdagingen.

De impact van social media

Recent onderzoek door NOS heeft aangetoond dat sociale media een significante impact kunnen hebben op de mentale gezondheid van jongeren. Sociale media kunnen een bron van stress en onzekerheid zijn, vooral wanneer jongeren zichzelf vergelijken met de vaak onrealistische beelden die ze online zien. Deze invloeden kunnen bijdragen aan gevoelens van angst en depressie.  Ook het recente onderzoek van Levi van Dam benadrukt het belang van een ondersteunende gemeenschap en de potentieel negatieve invloeden van sociale media op jongeren.

Educatieve inhoud en ondersteuning

In reactie op deze uitdagingen biedt Super Chill rustgevende en speelse oefeningen die gericht zijn op het verhogen van de mentale veerkracht en het bevorderen van een fris en rustig koppie. Deze aanpak combineert speelse yoga, meditatie en mindfulnessoefeningen die speciaal zijn ontworpen om jongeren te helpen ontspannen en hun zelfvertrouwen te versterken.

 

Toekomstige Initiatieven

Super Chill blijft zich inzetten voor de mentale welzijn van kinderen door voortdurend onze aanpak te verbeteren en het aantal oefeningen uit te breiden, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en aangepast aan het veranderende digitale landschap.

Mental Health Month is een kans voor ons allemaal om te reflecteren op onze rol in het ondersteunen van de mentale gezondheid van de jongere generatie. Bij Super Chill zijn we trots dat we een bron van steun en begeleiding kunnen zijn voor zowel kinderen als hun verzorgers. Laten we samenwerken om een veerkrachtige, gezonde toekomst voor onze kinderen te bouwen.

Download
de gratis app

Ontdek de wereld van Super Chill! Zo begin je gelijk aan een avontuur vol frisse en rustgevende oefeningen speciaal voor kinderen. Hoe sneller je de app download, hoe sneller je aan de slag kunt (en dit bedoelen we zo stressloos mogelijk natuurlijk).